Aiheen tiimoilta on löytynyt todella paljon uutisia ja ihmisten mielipiteitä internetistä. 

Eräänkin uutisen ( http://www.talouselama.fi/uutiset/il+sambialaislahde+kiistaa+sijoituksen+sunny+car+centeriin++ihan+bullshittia+koko+juttu/a2262418 ) mukaan itse Regina Chiluba ei tiedä asiasta mitään, vaikka Mark Wilson on esittäytynyt Chiluban varainhoitajana. Myös Chiluban puhemieheksi itseään tituleeraava Emmanuel Mwamba sanoo olevansa järkyttynyt siitä, että hänen edustamansa taho on liitetty tällaiseen tapaukseen asiasta sen enempää tietämättä.

On outoa, ettei missään vaiheessa Markku Ritaluoma tai kukaan yhteistyökumppani ole ilmeisesti kyseenalaistanut koko rahoittajaa eikä tutkinut heidän taustojaan. Senpä takia meillä ja eri keskustelupalstoilla on herännyt paljon kysymyksiä siitä, onko kyseessä todella joku rahanpesuoperaatio kolmannen osapuolen kautta. 

Mitä enemmän asiaa tutkimme, sitä enemmän löysimme outoja yksityiskohtia ja paljon uutisia Sunny Car Centeristä.

Nyt, lokakuussa, tilanne on ajautunut siihen, että Markku Ritaluoma on tuhlannut johonkin (mihin!?) kaikki omat varansa sekä yhtiönsä velat. Viimeisimmässä tilinpäätöksessä yhtiöllä oli omia varoja enään 240 600 euroa. (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014100918732869_uu.shtml)

Ritaluoma itse ei ole nostanut asiasta mitään syytettä eikä tutkintapyyntöä, mutta Keskusrikospoliisi on jo tovin tehnyt tutkimuksia aiheen tiimoilta. 

2.9.2014 uutisoitiin Helsingin Sanomissa, että SCC on lähettänyt ihmisoikeustoimiston Afrikkaan tutkimaan rahojen alkuperää ja mitä hämärää siihen liittyy. Rahaa palaa taas lisää mikä on mielestämme outoa, mutta ymmärrämme kyllä, että Ritaluoma ei halua jättää tätä sotkua enää tässä vaiheessa kesken. Julkisuuteen ei ole kerrottu mitään tietoja siitä, paljonko lisää rahaa SCC maksaa ihmisoikeustoimistolle tästä reissusta.

Eilen, 9.10. Markku Ritaluoma sai vakuutusyhtiö Pohjantähdeltä 885 000 euroa ja Säästöpankilta 1,1 miljoonaa euroa. Ilta-Sanomien mukaan lainojen vakuutena on Ritaluoman omistama arvoasunto Helsingissä sekä hänen henkilökohtainen takaus 135 000 euroa ja jopa hänen äitinsä omistamia Hartwall Areenan taustayhtiön osakkeita, mikä on sinänsä outoa, etteikö edes Ritaluoman äiti saa puhuttua pojallensa järkeä, koska jos kyseesä ei ole rahanpesu, niin kyseessä on huijaus, johon Ritaluoma uskoo yhä edelleen ja antaa kokoajan lisää rahaa.

Oli miten oli, jos jonain päivänä tapahtuu ihme, ja Hämeenlinnaan todella rakennetaan Euroopan suurin autotalo, on se herättänyt jo tähän mennessä niin suurta ihmetystä ja kiinnostusta, että se varmasti houkuttelee paljon asiakkaita pidemmältäkin katsomaan, minkälainen talo Hämeenlinnaan on Wilsonin rahoilla saatu pystytettyä.

Kustannusarvio koko hankkeelle on noin 150 miljoonaa euroa, joten tuskin ainakaan nykyisillä varoilla sitä saadaan rakennettua, joten odottakaamme mielenkiinnolla miten Sunny Car Centerin tilanne kehittyy.


1288737213559.jpg

Yllä kuva Markku Ritaluomasta