Kerrataan hieman Sunny Car Centerin vaiheita tähän mennessä.

Markku Ritaluoma, Sunny Car Center -hankkeen perustaja, yrittää siis kaikin keinoin saada rahoitusta kasaan Euroopan suurinta autotaloa varten. Ritaluoma on jo saanut lisäaikaa maksaa Hämeenlinnan kaupungille maakaupoista 8,4 miljoonaa euroa, mutta ainoa varteenotettava rahoitus on Mark Wilsoniksi esittäytynyt mies Sambiasta.

Mielestämme Ritaluomalla olisi pitänyt herätä epäilykset jo siinä vaiheessa, kun Wilson itse otti yhteyttä Sambiasta ja tarjosi rahoitusta, mikäli Ritaluoma siirtäisi etukäteismaksuna 336 000 euroa Wilsonin ilmoittamalle tilille. Wilson ilmoitti olevansa Sambian entisen presidentin lesken, Regina Chiluban, varainhoitaja. Jos Ritaluoma olisi perehtynyt hieman aiheeseen ja esimerkiksi kokeillut googlettaa Reginan tai itse Sambian presidentin, Frederick Chiluban nimellä, olisi helposti löytänyt uutisia koskien Chiluban korruptiosyytteitä ja valtion varojen väärinkäyttöä.

Sunny Car Centerin asian noustessa kesällä isoihin otsikoihin iltapäivälehdissä, myös tavalliset tallaajat kiinnoistuivat tutkimaan aihetta ja kirjoittelemaan mielipiteitään keskutelupalstoille ja palstat ovatkin täyttyneet aiheen tiimoilta kovasti. Omasta mielestämme Ritaluoma vaikuttaa ahneelta ja liian sinisilmäiseltä, ja samaa mieltä ovat monet muutkin keskustelupalstoja selatessamme. Kyseessä on kuitenkin sen verran iso summa, vaikka 336 000 euroa onkin vain siivu kokonaiskustannuksista, ettei sitä mielellään siirtäisi tuntemattoman miehen tilille Sambiaan. Senpä takia poliisi jäädyttikin Ritaluoman ensimmäisen siirron, koska pankista tuli automaattinen hälytys ison summan siirrosta. Silti Ritaluoma siirsi ilmeisesti jotain muuta kautta summan uudelleen ja on sittemmin tuhlannut kaikki Oy Sunny Tradindg Ltd:n rahat ja velat, n. 11 miljoonaa euroa. 

 

sunny+car+center+havainnekuva+toukokuu+2